“TABELE w PChN -BIAŁKO, SÓD, POTAS, FOSFOR, PURYNY”

Tutaj kupisz:
TABELE W PChN – ebook
BIAŁKO, SÓD, POTAS, FOSFOR, PURYNY
Dla kogo przeznaczony jest E-book?
e-book jest przeznaczona dla pacjentów z PChN, ale także dla osób z ich otoczenia (rodzina, opiekun).
Co zawiera e-book?
Przedstawione tabele są źródłem informacji o przeciętnej ilości białka, sodu, potasu, fosforu oraz zawartości puryn w poszczególnych produktach spożywczych. Zawartość określonego składnika zależy od czynników genetycznych i środowiskowych.
Jest to narzędzie, które będzie wsparciem i dodatkowo ułatwi komponowanie całodziennych posiłków poprzez kontrolowanie dziennego zalecanego spożycia białka, sodu, potasu i fosforu w zależności od stadium uszkodzenia nerek.
Aby ułatwić sobie pracę w kuchni warto skorzystać z zawartych w e- booku miar gospodarczych (jednostek miar kuchennych), które również przyczynią się do poprawnego przygotowania posiłków.
Opis
TABELE W PChN
BIAŁKO, SÓD, POTAS, FOSFOR, PURYNY
Zalecenia dietetyczne w przewlekłej niewydolności nerek dotyczą kontroli zawartości: białka, sodu, fosforu, potasu w zależności od stadium uszkodzenia nerek.
Przedstawione tabele są źródłem informacji o przeciętnej ilości białka, sodu, potasu, fosforu oraz zawartości puryn w poszczególnych produktach spożywczych . Opracowanie oparte zostało o najnowsze dane z tabel składu i wartości odżywczej żywności – Instytutu Żywności i Żywienia.
Zawartość określonego składnika zależy od czynników genetycznych i środowiskowych.
W tabelach można znaleźć, w zależności od potrzeb, produkty zawierające duże ilości danego składnika, czy też takie, które nie zawierają lub zawierają niewielkie ilości składnika, niewskazanego dla danego pacjenta.
Zachęcamy do odwiedzenia stron internetowych Doktor Barbary:

Profil na Facebooku: https://www.facebook.com/doktorbarbara
Grupa zamknięta na Facebooku PRZEPISY PRZYJAZNE NERKOM:
Zostaw komentarz